Spring naar inhoud

Concert Achterhoeks Bachkoor

Concert Achterhoeks Bachkoor op zondagmiddag 17 maart a.s. in de Johanneskerk te Lichtenvoorde.

Het koor brengt deze middag a-capellarepertoire met enkele composities uit de zestiende en zeventiende eeuw van Felice Anerio, Leonhard Lechner en Antonio Lotti. Ook negentiende eeuws werk van Edvard Grieg, Josef Rheinberger en Felix Mendelssohn-Bartholdy, met een Romantische inslag, is op deze middag te horen. Spirituele liefde vindt de luisteraar terug in stukken van Francis Poulenc en in twee versies van het prachtige Ubi Caritas van Maurice Duruflé en Ola Gjeilo uit de twintigste eeuw, geïnspireerd door gregoriaanse zang. Liefde voor de natuur en romantiek ten top zijn te horen in composities van Edward Elgar en Peter Cornelius.
Vrije gift na afloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *