Spring naar inhoud

Concert zang en gitaar – 29 september 2019

Venetië Lust en Verleiding
klassiek concert zang en gitaar

Bezoek zondag 29 september het concert in de Johanneskerk door Annette Weterings (sopraan), Leon Venderbosch en Ton Haket (gitaar) met als thema “Lust en Verleiding” muziek ronde 1800 in Venetië.

Het concert is een zoektocht naar wat in Venetië overbleef na het hoogtepunt van het ontstaan van de opera en welke rol de gitaar daarin had. Wellust, geweld, verraad en een onstilbaar verlangen naar tederheid en liefde, waren de thema’s waarmee de opera als muziekdramatisch genre zich verder ontwikkelde. Sopraan Annette Weterings zal u met liederen en aria’s van o.a. Giuliani, Moretti en Donizetti langs deze thema’s leiden. De gitaar was hèt instrument dat onlosmakelijk verbonden was met het muziekonderricht. De gitaristen Leon Venderbosch en Ton Haket zullen naast de zangbegeleiding ook enkele gitaarduo’s ten gehore brengen o.a. van Scheidler en Carulli.

Het concert in de Johanneskerk is op zondag 29 september4 2019 in Lichtenvoorde.

Het concert begint om 16.30u en duurt tot 17.30u. Entree € 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *